SEO | Google en het gebruik van breadcrumbs

[ ] [ Tags: SEO, breadcrumbs, Google, zoekmachine ]

Google breadcrumbs 1Een kleine maand geleden plaatste Google op haar eigen weblog een artikel over hoe de zoekmachine zogenaamde breadcrumbs gaat gebruiken bij het weergeven van zoekresultaten. Breadcrumbs, in het Nederlands broodkruimels, worden op diverse sites gebruikt om aan te geven waar de bezoeker is. In feite geeft het aan hoe de site gestructureerd is en geeft de bezoeker snel de mogelijkheid naar een bovenliggende pagina (terug) te gaan. 

Google breadcrumpsGoogle maakt dus vanaf nu gebruik van deze breadcrumbs om meer inzicht te geven in de structuur van een bepaalde pagina en om sneller bij de gezochte informatie te komen. Dit is natuurlijk goed nieuws voor mensen die informatie zoeken en voor webdesigners en beheerders weer iets om rekening mee te houden bij het optimaliseren van hun site voor zoekmachines. Hoe Google precies de breadcrumbs ophaalt is niet duidelijk, maar je kan er vanuit gaan dat het in ieder geval verstandig is om ze toe te voegen aan je eigen site. Hiermee verbeter je tevens de gebruiksvriendelijkheid van je site, omdat bezoekers nu snel kunnen zien waar ze zijn. 

Uiteraard biedt het websiteman-systeem de ondersteuning om dit op een eenvoudige manier te implementeren op je site (zie boven dit artikel). Mocht je klant zijn bij ons en wil je dit graag realiseren? Neem dan vooral contact met ons op, dan gaan wij zorgen dat het in orde komt! 

Wil Stutterheim