Nieuw jaar, nieuw bedrijf, nieuwe site!

[ ] [ Tags: nieuw, jaar, bedrijf, starters, website, economie ]

euro teken2010 is nog maar net begonnen, maar het belooft nu al een fantastisch jaar te worden! In de afgelopen dagen hebben we ineens een stroom nieuwe en potentiële klanten mogen verwelkomen, met wie we hopen nog lang te kunnen samenwerken. Een voorbode van het aantrekken van de economie? Meer werk voor IT-bedrijven geeft aan dat andere bedrijven ook meer te doen hebben. Of let iedereen op de kleintjes en zijn wij gewoon zo goedkoop?

Starters kiezen voor websiteman

Bij websiteman hebben we veel verschillende klanten. We zien mensen die een bedrijf hebben, nog geen site hebben of hun site willen vernieuwen, maar ook veel mensen die bezig zijn met het opzetten van een nieuw bedrijf, sommigen zelfs naast een bestaande onderneming. Sommige mensen zijn nog compleet onbekend met ondernemen en hebben hiervoor een baan gehad of zijn van plan op den duur hun baan op te zeggen. Sommigen weten precies wat ze willen, andere zijn nog heel erg aan het zoeken naar een bedrijfsidentiteit, een huisstijl, uitstraling en ook een website. De diversiteit aan mensen met hun eigen ideeën, wensen en problemen maakt het ontwerpen van een site op maat het interessantst.

Toch is de grote meerderheid van onze klanten bezig met iets nieuws, starters dus. De opstartfase van een bedrijf is een leuke, spannende en interessante periode en er komt heel wat bij kijken. Wat wordt de bedrijfsformule, hoe ga ik zometeen inkomsten genereren, kan ik er wel van rondkomen, hoe presenteer ik mijzelf? Allemaal vragen die je moet zien te beantwoorden en die met name ZZP'ers zelf zullen moeten zien uit te zoeken.

Een website kun je eigenlijk zien als weerspiegeling van je complete bedrijf. Niet alleen geeft het een impressie van hoe je jezelf presenteert, het geeft ook aan hoeveel aandacht je besteed aan je bedrijf, wat de mogelijkheden zijn en wellicht kun je met een webshop zelfs via de site inkomsten genereren. Het is dus zaak een goede website te hebben die je makkelijk zelf kan bijhouden. Laten wij dat nu net voor je kunnen regelen! ;-)

Maak het jezelf gemakkelijk met een eenvoudig CMS

Als (startende) ondernemer heb je eigenlijk helemaal geen tijd en wellicht geen zin om een website op te gaan zetten. Je kan je tijd beter besteden aan het binnen halen van nieuwe klanten. Maar bedenk wel dat bijna iedereen zijn zoektocht naar producten of diensten begint op internet. Ook als we via-via van iemand horen, willen we graag eerst weten wie dat is en wat hij/zij gedaan heeft. Je ontkomt dan ook bijna niet meer aan het hebben van een site. Bedrijven zijn bijna niet meer geloofwaardig als er niks online staat.

Het hebben en onderhouden van een site hoeft niet ingewikkeld te zijn, integendeel. Wij hebben ons CMS (beheersysteem) zo ingericht dat het net zo makkelijk is als een brief opstellen in een tekstverwerker. Vanaf elke computer met internet kun je elk moment van de dag (of nacht) iets veranderen, even snel toevoegen of die verlopen aanbieding gauw verwijderen. En hoewel het aantrekkelijk klinkt om je neefje iets voor je op te laten zetten, er komt een moment waarop je meer wilt en dat moet dan wel kunnen. Dus, schroom niet, wij zijn betaalbaar, professioneel en betrouwbaar: laat ons je bellen voor een offerte!

Wil Stutterheim